Suikers, vetten en voeding

 
Voeding

Welk voedsel is nu gezond en wat niet en wat mag je eten en wat kun je beter laten staan als je aan een gezonde levensstijl wilt voldoen? Over deze onderwerpen zijn heel veel meningen en theorieën te vinden op internet.

Laten we vooropstellen dat mensen een voeding schema voorschrijven een studie op zich is en vooral maatwerk. Dit heeft vooral te maken met dat je moet weten hoeveel calorieën een persoon nodig heeft om energievol de dag door te komen. Want uit voeding haalt je lichaam namelijk de brandstof.

Sinds kort kunnen ook wij gebruik maken van een voeding consulent. Patrick Boer van P.B. Fit & Food werkt met ons samen op het gebied van Voeding. Vraag ons een naar de mogelijkheden.Daling van goede stoffen in voedsel

De beste producten voor je lichaam vind je in de schijf van vijf. Wanneer je voldoende uit de schijf van vijf eet krijgt je lichaam alle bouw en brandstoffen binnen die het nodig heeft om te kunnen functioneren.

Door de jaren heen is ons voedsel dat we kopen enorm veranderd. Om het verpakte voedsel in de supermarkt zo lang houdbaar als mogelijk te houden worden het voedsel bewerkt. De goede voedingsstoffen die in de producten zitten verdwijnen en daardoor krijgen wij ook veel voedingstoffen niet meer voldoende binnen. Je kan dit oplossen door verse producten aan te schaffen bij bijvoorbeeld een groenteboer of slager, of gebruik maken van goede supplementen.

Een supplement is een pil of poeder die alle voedingstoffen bevatten wat het lichaam nodig heeft. Eigenlijk de schijf van 5 in één potje. Supplementen worden steeds vaker gebruikt in de sportwereld en daarbuiten.

Vet en suiker.

Als we boodschappen doen zijn we massaal opzoek naar 0% vet verpakkingen.  Want vet maakt je dik toch? Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat dit echter niet zo is. Je lichaam heeft zelfs wat vet nodig. Voeding wat vet bevat mag je dus best eten.

De echte dikmaker is suiker. Suiker is heel erg slecht voor je lichaam. Jammer genoeg zit in ontzettend veel producten, natuurlijke of toegevoegde suikers. Je lichaam ziet alle suikers als hetzelfde. Gezond leven kan heel misleidend zijn.

Het eten van een sinaasappel bijvoorbeeld. Ondanks dat een sinaasappel een beetje natuurlijke suiker bevat is het eten van een sinaasappel gezond. Dit komt door de vitaminen die erin zitten.  Maar wanneer je een glas versgeperste jus d’orange maakt, gebruik je meerdere sinaasappels. Waardoor het suikergehalte van 1 sapje enorm stijgt.

Denk je een keer gezond bezig te zijn……..

 
personal training
Ervaar sporten onder persoonlijke en professionele begeleiding. Tijdens de training werken we niet alleen aan je technieken, maar ook aan het opbouwen van conditie en een beter zelfbeeld.
Kinder (kick)boksen
Speciaal voor de kids van 6 t/m 12 jaar. op een leuke en speelse manier maken we kennis met de wereld van kickboksen. Het combineren van technieken en conditie opbouwen in een leuk kinderjasje
Techniek training
Deze les staat helemaal in het teken van kickboksen. Het leren van de juiste technieken, opbouwen van conditie en op een gezonde manier sporten.
Fit boksen (bokspilaar)
Een leuke (intensieve) training die iedereen kan volgen! Werken aan je conditie, technieken en afsluiten met een echte Buik-Billen-Benen workout!
A winner never quits, a quiter never wins