jeugd kickboksen

 

jeugd kickboksen

Jeugd kickboksen is er voor de leeftijd van 10 t/m 13 jaar. Kickboksen verbetert het reactievermogen en heeft een positief effect op zowel de fysieke als mentale gezondheid.  Het zorgt er dus niet alleen voor dat de conditie verbetert, ook het zelfvertrouwen stijgt enorm. Daarnaast leren zij door middel van deze sport met hun emoties om te gaan, elkaar met respect te behandelen en grenzen aan te geven.

Tijdens deze lessen gaan we aan de slag met alle voorkomende technieken van het kickboksen. Naast het gebruik van de boks-zakken en trapkussens is er ook fysiek contact: namelijk tijdens het uitvoeren van oefeningen met elkaar en het sparren. Sparren wordt altijd onder toeziend oog van de trainer gedaan en is bedoeld om de weerbaarheid te verhogen en het stellen van grenzen en deze kenbaar te maken. Daarnaast is het een effectieve manier om de technieken onder de knie te krijgen, kickboksen is tenslotte een contactsport. Discipline en respect staat in elke les centraal en voor hier geldt dan ook: iedere vorm van agressie wordt niet getolereerd. Het sparren is dus niet bedoeld om de agressie naar anderen te uiten.

De jeugd lessen zijn er voor ieder die meer willen bewegen, willen werken aan conditie en zelfvertrouwen, op  een verantwoorde manier willen kickboksen of gewoon lekker willen sporten!

Handschoenen en scheenbeschermers worden verzorgd tijdens de proefles. Vanuit hygiënisch oogpunt zijn eigen spullen na inschrijving een ‘must’.
 
Junior kickboksen
7 t/m 9 jaar
Combi-Boks
Een mix van krachttraining en kickboksen
Pink boksen
Lessen speciaal voor vrouwen!
Jeugd kickboksen
10 t/m 13 jaar
A winner never quits, a quiter never wins